2024/2025 õa.

VÄIKEKOOL- NUTI ASEMEL NUTTI! (5-6-aastased)

See on kingitus Sinu lapse arengule!

VÄIKE GRUPP= TULEMUSLIK ÕPE!

Väikekool- Nuti asemel nutti on mõeldud õpihimulistele lastele (5-6- aastased), kes järgmisel sügisel veel kooliteed ei alusta, aga soovivad juba hakata astuma samme kujunemaks edukaks õppijaks- või ehk presidendiks, teadlaseks?

VÄIKEKOOL-NUTI ASEMEL NUTTI

Üks tund kestab kokku 60 minutit. Iga kursusetund on jaotatud kaheks osaks:

I osa kursusetunnist ehk VÄIKEKOOL:

  • Õpime tundma ja kirjutama tähti ning numbreid;
  • Õpime sõnu tükkideks võtma ehk häälima (häälikanalüüs);
  • Harjutame lugemist ning kirjutamist;
  • Treenime loetu mõistmist ehk funktsionaalset lugemisoskust- õpime sõnu seostama (pildimaterjal, ühenda sõna ja pilt, sõnaseletamine, sõnamängud);
  • Harjutame pliiatsihoidu, kääridega lõikamist, värvimist ning rebimist;
  • Õpime püsima tegevustes ning kuulama, kuulatut mõistma ja ümber jutustama

Esimeses osas kasutame õpperaamatut TERE, TÄHEMAA. Kaja Beljals.

II osa kursusetunnist ehk NUTI ASEMEL NUTTI:

  • Õpime tundma arvu koostist, hulki, rühmitamist ning arvutamist;
  • Õpime tajuma hulkasid, suuruseid. Võrdleme arve ning hulki. Kasutame arvutamiseks ning arvu koostise mõismiseks erinevaid abivahendeid (Pulgad, nööbid jms.). Arvu koostise tundmine ja tajumine on peastarvutamise oskuse kujunemise aluseks!
  • Lahendame ülesandeid tajude, mälu, loogika ning mõtlemise arendamiseks- kujundisudokud, labürint, piltmõistatused jpm.
  • Treenime laste teaduslikku ja tehnoloogilist mõtlemist ning taipu, loogikat ja mälu. Selleks kasutame erinevaid mõttemängude komplekte: plastikkujunditest konstruktsioonide tehnilised ehituskomplektid, geomeetriliste kujundite tangramid (Montessori), strateegiamängu komplektid.

TÖÖKORRALDUS:

Kursus toimub väikeses grupis (kuni 8-12 õpilast). Kõiki MTÜ Tark Õppija kursuseid viivad läbi kõrgharidusega ja kogemustega õpetajad. Tunnid algavad oktoobrikuust ja toimuvad üks kord nädalas, kolmapäeviti kell 16.00-17.00. Ringitunnis osalemise tasu on 50€ kuus (esimesele kuumaksele lisandub õppevahendite tasu 20€). NB! Koolivaheaegadel ja riiklikel pühadel ringitunde ei toimu (juba arvestatud kuutasu sisse, tagasiarveldust ei toimu). Ringitunnid toimuvad Tallinna Lauliku Lasteaia ruumides. Kursus kestab maikuu lõpuni.

Õpetaja võtab lapsed rühmadest!

REGISTREERIMINE:

Kursusele registreerimiseks palume täita allolev ankeet. Registreerimine toimub ettemaksu alusel!

Kursuse eest on võimalik tasuda ka kogu kursuse maksumus korraga (korraga kogu õppeaasta tasu- kuude arv x kuutasu). Tasudes kogu õppeaasta maksumuse korraga, rakendub soodustus 10%! Kui soovite tasuda korraga kogu õppeaasta eest, palume meid sellest registreerimisankeedi sõnumite lahtris teavitada. Aitäh!

Avame grupid siis, kui on registreerunud vähemalt kaheksa osalejat! Kui grupp ei täitu, tagastatakse kursuse eest tasutud summa tagasi tasuja arvele.

MTÜ Tark Õppija üldtingimused: https://tarkoppija.ee/uldtingimused-kursused/